Fullspekket ungdomskonferanse – meld deg på!

Sofia Jannok hadde workshop med samiske ungdommer der utbyggingen på Fosen og inngrep i samiske områder var tema. September 2017. Foto: Erik Brenli

Vi har den glede å invitere alle videregående elever som leser sørsamisk til Tjaktjen Tjåanghkoe 2019 – ungdomskonferanse! Konferansen arrangeres 18.-20.september med hovedbase på Finnsås, Snåsa. www.finsas.no

Ungdomskonferansen er en del av arrangementet Tjaktjen Tjåanghkoe – sørsamisk høstfestival, hvor årets fagseminar har tittelen «Gïele lea faamoe – Power of language», dette med utgangspunkt i FNs internasjonale år for urfolkspråk i 2019 og Sannhetskommisjonens arbeid.

Vi har laget et fullspekket program for dere som vi håper vil friste. Vi får besøk av representanter fra maorifolket, som skal lære oss litt om deres tradisjoner innenfor både håndverk og dans. Vi skal også ha en del praktiske øvelser innenfor våre egne tradisjoner. Torsdag blir det blant annet workshop med rapperen, joikeren og musikkprodusenten fra Keiino: Fred Buljo!

På konferansen ønsker vi å sette et spesielt fokus på miljø. I den forbindelse ber vi om at alle deltagere tar med seg sin egen kopp og vannflaske. Vi vil også be Finnsås kurssenter om å prioritere nær-mat og unngå porsjonspakker av pålegg.

Les hele programmet her: ungdomskonferansen

Påmelding gjøres hos: [email protected]

Vi vil gjerne vite navn, alder og hvilken skole en er tilknyttet. Det er også kjekt å vite tidspunkt for ankomst til Finnsås. Dersom dere kommer med tog vil vi ha beskjed slik at vi kan ordne med videre transport.

 

Velkommen!