Endring i programmet – Agnete er syk, Emil Karlsen kommer!

Vi er svært glade for å kunne fortelle at Emil Karlsen kommer til Snåsa for å spille på Tjaktjen Tjåanghkoe!

På grunn av sykdom må dessverre konserten med Agnete Saba torsdag avlyses, men vi er stolte over å ha fått talentfulle og allerede svært anerkjente Emil Karlsen til å stå på scenen ved Snåsa Hotell torsdag 25.august.  

Emil er en samisk kunstner og artist bosatt i Tromsø. Han er sjøsame og oppvokst i Omasvuona suohkan (Storfjord kommune). Helt fra han var liten har kunst i alle former vært en viktig del av hans liv. Som 9 åring skrev han sin første sang, og på tross av sin unge alder nevnes han allerede blant de store samiske artistene.

Som så mange andre sjøsamer har Emil og hans familie tatt tilbake sin samiske arv og identitet. Hans besteforeldre inspirerte han tidlig i livet, og det har blant annet resultert i at han har samisk som andrespråk og at det samiske er trygt forankret i det han foretar seg.  

Emil ble Årets unge kunstner på Riddu Riđđu 2019. Under utnevnelsen trekkes det fram at «Emil er en utrolig spennende kunstner, som har gjort mye til tross for sin unge alder. Han har et solid ståsted og en tydelig retning i sitt kunstnerskap der han både ser innover i seg selv, men samtidig ikke er redd for å kritisere samfunnet og den politiske makta”. 

Vi gleder oss veldig til å se og høre han på festivalscenen vår her i Snåsa!