iDJa & Ramona Linnea

Foto: Sigrid Øberg

I sommer slapp iDJa og Ramona Linnea debutalbumet «Stories from Sápmie». Fredag 20.09 blir det konsert med duoen i storlavvoen.

I løpet av 2023 har artistene samarbeidet om et helt unikt prosjekt. Albumet «Stories from Sápmie» henter inspirasjon fra naturen i Sápmi, samisk mytologi og urfolkskamp. Med feltopptak fra naturen på Helgeland som utgangspunkt, har artistene blandet ulike lydlandskap med teknologiske elementer.

Resultatet spenner fra ambient og dikt til house, pop og drum & bass. Alt stammer likevel fra samme kilde; nemlig naturen i Sápmi, og artistenes tolkning av den.

Om artistene
Den samiske lydkunstneren iDJa, Markus Thonhaugen, utforsker samspillet mellom natur og teknologi i sin musikk. Han bruker gjerne egne lydopptak fra naturen som utgangspunkt for lyddesign. iDJa har studert elektronisk musikk i Berlin, noe som har hatt en stor innflytelse på hans uttrykk.

Ramona Linnea er sørsamisk artist med røtter fra Helgeland i Nordland. Hennes ønske om å bevare det sørsamiske språket og reindriften kommer til uttrykk i sangene hun skriver. Joiken har hun alltid hatt med seg og ønsker å gi lytterne et ekte og naturlig uttrykk.