Øyenvitneskildringer fra sannhets- og forsoningsarbeid i Canada.

Våre gjester fra Canada kunne desverre ikke ta turen til Norge, men vi får et digitalt foredrag som er verdt å få med seg.
 
Dr. Marie Wilson skal fortelle om sine øyenvitneskildringer fra den historiske Sannhets- og forsoningskommisjonen i Canada. Wilson var en av kommissærene som ledet dette arbeidet. Hun tilbrakte seks år på å reise rundt i landet som kommisjonær for Sannhets- og forsoningskommisjonen i Canada. Sannhets- og forsoningskommisjonen ble opprettet for å dokumentere den tidligere skjulte historien om over hundre år med tvungen internatskolegang for urfolksbarn.
 
Hun har nylig gitt ut boka med tittelen «North of Nowhere: Song of a Truth and Reconciliation Commissioner». Hun har holdt foredrag over hele Nord-Amerika, Europa, Australia og New Zealand om hvilke resultat forsoningsarbeid kan gi. Wilson er født i Ontario, hun har levd, studert og arbeidet som journalist, lærer, professor, trener og leder i Canada, Frankrike, Burkina Faso, Sør-Afrika og deler av Sør-Amerika. Hun bor nå i Yellowknife, Northwest Territories.